Posts

RESEPI BUTTER CAKE GEBU YANG MUDAH UNTUK BISNES DARI RUMAH

Image
Saya bagi resepi kek butter yang mudah yer utk dicuba....dah berkali2 saya buat...memang menjadi...sedap, cukup rasa dan moist...Boleh guna resepi yg sama utk membuat kek pelbagai perisa...Selamat Mencuba!!!..:-)

BUTTER CAKE / KEK MENTEGA

Bahan

1 block butter = 250 gm ( I guna Buttercup)
200 gm castor sugar (boleh tambah 30g kalau nak manis)
4 telur A size
250 self-raising flour/ tepung naik sendiri
2 tsp vanilla essence
about 6 tbsp susu UHT

Cara-cara

-Panaskan oven to 180 deg C.
-Line cake tin, size 8 inches in diameter.
-Pukul butter and sugar sampai kembang.
-Masukkan telur satu per satu diselang seli dgn tepung.
-Masukkan vannila essence dan susu dan kacau.
-Pastikan adunan dalam keaadaan boleh jatuh "drop". kalau adunan tak jatuh, tambahkan sedikit susu dan kacau.
-Tuang adunan ke dalam cake tin dan bakar selama 50 minit.

Photo PIc

Image
Lokasi ; Pantai, Terengganu

Terengganu beach

Nature

Coconut Palm

Free Internet Dengan Maxis

Image
1.korang download operamini 5beta2 kat SINI
2.pastikan credit korang sifar dan ubah line korang ke broadband plan.lau x tau follow ni>*100#tekan call>masuk`7>3>01>7>2.natikan pegesahan dr maxis.
3.dalam seting h,pon masuk kat mxis 3g wap>tukar proxy-64.255.180.63>port-80
4.dalam trik operamini,custom HTTPserver>http://mms.maxis.com.my/mini5beta.operamini.net:8080,yang lain2 xya usik.ok bila tu semua dah set terus tekan ok dan korang guna line maxis 3g wap yg telah diubah tadi dan selesai.download lah sepuas puas dan ape je lah dia mesti free of cas punya.heheh..lau ada yang kurang faham leh KLIK kat cini dan sy akan menjawab dengan pentas..

Libya Diserang Amerika

Image
Source Berita Harian




Video Seks Pemimpin Pembangkang

Image
* iklan sahaja...

By Asrul Hadi Abdullah Sani, The Malaysian Insider
KUALA LUMPUR, March 21 — A video recording purportedly showing a senior Malay opposition leader having sex with a suspected prostitute, was screened in the MP's lounge in Parliament hours after being shown to members of the media earlier this morning.
Sources told The Malaysian Insider the video was played on a laptop belonging to a Parliament official, in the smoking area of the lounge, and seen by several Barisan Nasional (BN) lawmakers and reporters from an Umno-owned online news portal.
The 21-minute-long recording was shown to members of the media this morning by a man who only identified himself as “Datuk T”.
“Datuk T” said that the February 21 video was from closed-circuit television camera recordings found in a hotel room in Kuala Lumpur.
The black-and-white video was shown in several parts, beginning with the politician, a woman with East Asian features, and another unidentified man in a hotel room.
Th…

Model Perodua BAru 2011

Image
New Perodua MOdel..Upgrade From Myvi...



mungkin akan dilancarkan bulan 6 2011... so tunggu ape lagi...simpan duit banyak2...

Piala FA 2011 : Terengganu, Selangor, Kelantan Dan PAhang Ke Separuh Akhir

Image
Terengganu Mara Ke separuh Akhir
lebih lanjut bace kt sini...
Result Piala FA 2011

Pahang  vs Kuala Lumpur 2:1
Selangor vs Johor 5:2
Terengganu vs Perak 5:4
Kelantan vs Felda United 5:2